![]() |
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||
|
Co u nás můžete vidět nebo ochutnat.Sýry a mléko budou již koncem dubna! Mléko konzumujeme v rámci rodiny a přátel, protože náš původní záměr na vybudování klasické farmy s prodejem ze dvora jsme opustili. Já i moje rodina pijeme mléko čerstvě nadojené, a tak je prodám i vám. Je jen na vás, zda ho budete pasterovat (čímž ovšem zničíte velkou část účinných látek). Vyrábíme v malém množství i sýry. Vše děláme ručně a k výrobě všech mléčných výrobků nepoužíváme žádné mlékárenské kultury ani mikrobiální syřidlo! Produkty vyrábíme v domácích
podmínkách, nesplňují požadavky a předpisy EU na výrobu potravin. Jsou
testovány na lidech. Jejich zakoupením potvrzujete, že jste byli s touto
skutečností seznámeni. Sýry vyrábíme podle tradiční staročeské receptury, kterou máme od přátel z českých vesnic rumunského Banátu, (www.svata-helena.eu) a bez použití jakýchkoliv chemických přípravků. Nepoužíváme ani syřidlo na srážení. Je to sýr poloměkký až polotvrdý :-) podle délky lisování a děláme jej s různými příchutěmi, např. s česnekem, hrubě mletým pepřem , feferonkami, koprem, kmínem, pažitkou a bazalkou nebo jen přírodní. Balíme do vakuované folie a trvanlivost je až tři týdny (osobně vyzkoušeno) ale dobu spotřeby udáváme pro jistotu 14 dní. Další možností je uchovávání v syrovátce, sýr je ponořen ve slané syrovátce ve sklenici s plastovým šroubovacím víkem, i tady je trvanlivost minimálně oněch 14 dní, ale čím déle je v syrovátce tím je slanější neboť neustále nasává tu sůl ze syrovátky. Sýr se hodí k okamžité spotřebě třeba na chleba s máslem, nebo jej lze zapékat s těstovinami nebo do špízů salátů atd.…
|
|||||||||||||||